rename item function in batch program

What would you like to see in CSPro?
Post Reply
Yass
Posts: 87
Joined: November 11th, 2017, 1:26 am

rename item function in batch program

Post by Yass » January 21st, 2021, 2:09 pm

Hi Cspro Team,

I have an old data that i will like to reformat , some item names in the old dictionary have change in the new dictionary but the old name can be can be mapped to the new name. Is it a way to introduce rename function in a batch program like rename oldItem to newitem.
In my case after reformat the items , the old data is lost. I try SQL syntax to alter the table (section/record) , column (item) but after , i cant open the .csdb file. Is it a better way to fix it or a rename function in batch application would have resolve my issue.


Thanks

josh
Posts: 2399
Joined: May 5th, 2014, 12:49 pm
Location: Washington DC

Re: rename item function in batch program

Post by josh » January 21st, 2021, 2:16 pm

There isn't a simple way to do this right now. You can convert the data file to text, rename the items in the dictionary and then convert back to csdb using the modified dictionary.

Yass
Posts: 87
Joined: November 11th, 2017, 1:26 am

Re: rename item function in batch program

Post by Yass » January 21st, 2021, 2:18 pm

Thanks and hope it become part of the parking alot. Thnaks

Post Reply