Using 2 different servers

Discussions about creating CAPI applications to run on Android devices
Post Reply
AriSilva
Posts: 433
Joined: July 22nd, 2016, 3:55 pm

Using 2 different servers

Post by AriSilva » November 19th, 2020, 3:46 pm

We are using 2 servers in the same tablet, let´s say hhttp1 and http2.
In order to download a new application CSEntry asks for the address to be connected with, no problem.
But when trying to update an application, CSEntry goes directly to an address that it thinks is the appropriate one (I´m guessing this address is the first one that was used), but in fact, the update should at least ask the proper address.
Best
Ari

Gregory Martin
Posts: 1375
Joined: December 5th, 2011, 11:27 pm
Location: Washington, DC

Re: Using 2 different servers

Post by Gregory Martin » November 21st, 2020, 12:44 pm

If you want that level of control over syncing, I think your best option is to use the syncapp function from logic. 95% of users are only going to have one server, so for those users it would be annoying to constantly have to confirm what server you want to use. Or am I misunderstanding what you are saying?

Personally, on the projects I work on, we only use Deploy Application to get the programs on the device the first time. After that, all syncing (syncdata/syncfile/syncapp) is done by the menu program.

AriSilva
Posts: 433
Joined: July 22nd, 2016, 3:55 pm

Re: Using 2 different servers

Post by AriSilva » November 22nd, 2020, 4:55 pm

I think I did not describe the problem well.
There is nothing to do with syncing the data inside the application.
All the problem is when trying to update an application touching the dot-dot-dot button at the upper right corner of the csentry main screen in the tablet.
When choosing the Add application option the system lets you select the csweb server, but if you say you want to update an application, it does not let you choose the url, it goes right to the url of the first application that is installed, and if you had two different servers, as in my case, when I was migrating from one server to the new one.
Best
Ari

Post Reply