Workaround to display KML in Map

Discussions about CSEntry
Post Reply
htuser
Posts: 400
Joined: December 19th, 2011, 6:26 pm
Location: HAITI

Workaround to display KML in Map

Post by htuser » August 15th, 2019, 9:14 pm

Dear CSPro Developer Team,
I already write you about, so, it's possible that you consider it. But i would like to display KML vector Area Of Interest during a future survey. Josh already help the community months ago about how to oblige an enumerator to work only on his AOI (viewtopic.php?f=1&t=3374&p=10527&hilit=polygon#p10527)
But, i would also like that the enumerator can see the limit of his AOI on a CSEntry dynamic map using latest mapping feature. So, i'm asking myself if you don't have any workaround to display this AOI as a layer on currently supported basemap (Google and Tiles)?
Geographic coordinates stored in lookup file : where each row represents a point in the polygon, will be transformed in a KML polygon file (Thanks to Josh who give us a way to do that in CSPro Logic) and stored on the devices. And we would like to display this KML's AOI on CSEntry Map.

Please let me know if it's right now through some workaround.

Thanks in advance,

josh
Posts: 1916
Joined: May 5th, 2014, 12:49 pm
Location: Washington DC

Re: Workaround to display KML in Map

Post by josh » August 16th, 2019, 7:09 am

What others have done is to create their own basemaps in a GIS package like ArcGIS or QGIS that contains the boundary layer and export that as mbtiles or tpk to use in CSEntry.

htuser
Posts: 400
Joined: December 19th, 2011, 6:26 pm
Location: HAITI

Re: Workaround to display KML in Map

Post by htuser » August 16th, 2019, 9:54 am

Thank you Josh.
I think about this solution. However, it require to change and upload tile files each time we modify AOI...
So, the solution is to do it dynamically in the future.
Best,

htuser
Posts: 400
Joined: December 19th, 2011, 6:26 pm
Location: HAITI

Re: Workaround to display KML in Map

Post by htuser » August 22nd, 2019, 12:22 pm

Seeking way to do that programatically, i find this:
https://support.google.com/mymaps/answe ... ktop&oco=1

Since the CSPro mapping feature is partly or entirely based in the Map Api of Google, i think, in the future, it will be possible to open this in CSPro Logic for allowing us to display kml file stored on the device as a layer.

What do you think about?

Post Reply